Przepisy Extra

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

Składniki:

1 wędzona makrela
1 cebula
3-4 średnie ogórki konserwowe
5 jajek
majonez
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Cebule ogórki i ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę. Z makreli usunąć ości i rozdrobnić. Wszystko połączyć, dodać majonez. Doprawić solą i pieprzem.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
52 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Świetnie. Bardzo trafne rady. Dzięki
Aldona [2016-08-27 20:47:59]
Spróbujcie z serkiem typu fromage- z cebulką lub czosnkiem, zamiast majonezu, masła lub innych "sklejaczy". Powinna przypaść Wam do gustu
vulkan [2010-10-21 13:20:53]
zamiast majonezu mozna dodac maslo,wtedy nie smaruje sie chleba-tez pyszna
Grajka [2010-07-22 21:35:51]
w wersji podstawowej jest najlepsza ale to kwestia gustu
kret [2009-10-22 10:50:57]
Wlasnie zrobilem taka paste.Makrela pol cebuli.Serek homogenizowany.ogorek kiszony ,lyzeczka musztardy,pol zabka czosnku i wszystko zmiksowalem.Pycha polecam.
mirco169 [2009-08-15 12:37:34]
kostka twarogu + makrela wędzona + pół drobno posiekanej małej cebuli + posiekany szczypiorek + łyżka śmietany + łyżka majonezu + sól + pieprz + odrobina ostrej papryki ( wedle upodobań ) + dobrze wymieszać, smaczne i zdrowe :)
gotujący facet dla odmiany :p [2008-11-26 16:45:16]
makrela 3 jajka majoznez i pieprz i sól jak co... najlepsza pasta
Robert [2008-10-30 12:07:50]
Pasta ze szprotki: 1 puszka szprotki w pomidorach,2 ogórki,2 pomidory,3 jajka na twardo,1/2 puszka kukurydzy,majonez sól i pieprz .Jajka obrać ze skorupki i pokroić w kosteczke to samo z pomidorami i ogórkami dodać kukurydze ,szportke i majonez oraz przyprawy ........Naprawde super polecam ;O);O)
Joasia~~** [2008-07-21 19:01:31]
A sprobujcie szprotki wedzone w oleju, bialy ser, majonez, cebulka, czosnek... palce lizac;P
magda [2008-03-06 15:40:32]
Ja dodaje jeszcze spora ilosc ketchupu pikantnego :) Pastka superowa!!! Pozdrawiam
Sarina [2007-06-30 21:16:06]
Czesc a ja zamiast majonezu dodaje jajka juz ugotowane i ser żółty utarty , ale nie zawsze razem czasem tak albo tak , jet suuuuuuuuuper smaczne ,szczypior i .tp. też można . Pozdrwiam
Ania [2007-05-27 12:00:23]
zamiast makreli, łatwiej z puszką rybną sardynki w pomidorach, tuńczyk itd...........
piotr [2007-04-03 17:27:11]
a ja daje ogorki kiszone oraz okolo lyzeczke musztardy pysznosciii mniam
paolka [2007-03-09 20:38:13]
nie smaczna
ewa [2007-02-07 15:11:42]
Ja do chleba wole smalec ze skwarkami
edek [2007-02-02 10:29:07]
Robiem te z tą paste jest super ale bez cebuli tzn 1 makrela 3jajka 3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku jest mniam.....
ANIA [2007-01-20 16:47:42]
Ja robie inaczej i lepiej : 2 makrele 1 duza cebula 4 jajka przyprawy i koperek. Jajka gotujemy z makreli usuwamy osci i to wszystko z cebula mielimy w maszynce potem DODAjemy koperek i przyprawy mieszamy to wszystko i jemy. Smacznego.
DigrySanczez [2007-01-08 14:59:22]
Moja mama zawsze robola taka paste.To wspomnienie z mojego dziecinstwa.Pasta jest super smaczna!!!!!Pozdrawiam
Krzysztof [2006-11-25 13:04:55]
Pasta jest super,oczywiscie każdy mpże według swojego induwidualnego smaku trochę zmienić składniki mnie smakuje z orygilnego przepisu
funia [2006-11-20 11:37:54]
Znam ten przepis, ale nie mogę go za często robić, bo nie mogę odejść od miski. Muszę chować do lodówki by zniknęła mi z oczu :-). Polecam
Elwira [2006-10-22 20:56:52]
A ja robię pastę następująco: makrela + kostka twarogu + pieprz+ sół +łyżka majonezu i ketchup dość sporo do smaku. Pycha polecam
Olka [2006-05-25 10:21:06]
Uwielbiam tą paste. Swietna alternatywa dla wędliny. Robię dokładnie według tego przepisu. Czasami dodaję też drobno starty żółty ser. Polecam.
muszka [2006-04-03 22:05:54]
Robilam tak jak w tym przepisie. Teraz zamiast ogorkow konserwowych daje kiszone, dodaje jeszcze maly por drobno pokrojony i natke pietruszki. To wszystko nadaje swietnego wyrazu pascie.Polecam i smacznego
Monika [2006-02-18 23:13:22]
To jest bardzo dobra pasta . jutro ją zrobimy ale ewentualnie dodamy ogórki kiszone i koper i bez cebulki bo cebulka nie nie nie!
Anna i Marta z Kalisza [2006-02-13 11:17:58]
Bardzo pyszna ja dodaje masło.
Bozena [2006-01-22 21:22:36]
Ja zamiast cebulki daję szczypiorek i pasta jest łagodniejsza
Andzia [2006-01-18 13:36:56]
znam ten przepis,często robię tę paste,ale daję mniej jaj(2),można dodać paprykę czerwoną i ogórki kiszone
sylwia [2005-12-21 21:15:38]
bardzo dobra salatka ale dodalabym papryki inatki pietruszki
wanda z lublina [2005-12-09 19:47:08]
pszepis na pastę jest znakomity . pani doroto proszę o więcej pszepisów nie koniecznie na pastę .
dorota [2005-12-01 14:16:35]
jest poprostu świetna BRYGIDA
BRYGIDA [2005-11-05 08:38:33]
uwielbiam tą paste również bez majonezu i z dodatkiem grochu
MADZIA [2005-10-07 15:03:42]
Ta pasta jest super,a ja jeszcze dodaje grzybki marynowane:)
Terka [2005-09-26 18:23:29]
Oliwa zamiast majonezu - o wiele lepiej smakuje !
smakosz [2005-09-05 20:17:41]
bardzo dobry i prosty przepis
DOROTA ST.W [2005-08-18 21:28:30]
dodajcie kukurydze , wypas :)
nunek [2005-08-16 13:19:07]
Uwielbiam tę pastę , moje dzieciaki też. Zawsze dodaję twaróg, szczypior, zamiast ogórków konserwowych - kiszone i koncentrat pomidorowy w niewielkiej ilości
Basia [2005-08-04 09:41:46]
Dobry przysmak. Ja dodatkowo wrzucam trochę groszku konserwowego, selera w paseczkach ze słoika - oczywiście odsączam go i kroję, jabłko, a ogórek najlepiej i kiszony i świeży. Pieprz mielony i ziołowy wspaniale zaostrza smak pasty. Pycha!!!
Sławek [2005-07-22 14:29:08]
dobra jest pastaz makreli ale zamiast majonezu dodac koncetrat pomidorowy
ola [2005-06-26 22:18:23]
Ja tę pastę robię z samych makreli i cebuli dodając troszkę oleju i też pycha.
NEMO [2005-06-05 20:24:15]
Próbowłam i jest pyyyycha, ale równie dobrze smakuje mi w mojej wersji, czyli zamiast majonezu musztarda :),brdziej na ostro i tez pychha
Marti [2005-06-02 15:23:57]
Mi konserwowe nie pasują- polecam kiszone, reszta doskonała.
Ilonka [2005-05-20 09:33:20]
Ja nie umię robić ale lubie jeść. To jest naprawdę pyszne.
Beny [2005-02-25 16:52:19]
Ja robię podobną pastę, ale tyko z jajkiem majonezem oraz przyprawami: sól, pieprz.
Dorota [2005-02-02 09:39:50]
A ja do wedzonej makreli dodaje bialego twarogu, zielonej petruszki i drobno posiekanych orzechow wloskich. PYYCHAA!!
Karina [2005-01-27 15:50:03]
ja do tej pasty dodaje duzo swierzej pietruszki
aga [2004-12-08 22:27:13]
ja dodaje zółty ser pokrojony w kostkę
Zula [2004-11-25 22:18:28]
koniecznie należy dodać biały ser i kiszone , nie konserwowe ogórki.Bez majonezu i sporo drobno posiekanej cebulki. Podobną pastę robię także z makreli w oleju z puszki , którą zawsze trzymam w lodówce , bo bywają niespodziewani goście i wtedy jak znalazł !
GOSIA - GOSPOSIA [2004-11-11 10:03:31]
Ja tez robię taką sałatkę,jest przepyszna i wszyscy ją uwiebiamy.Oczywiście można stosować różne wariacje składnikowe,zależy od zawartości lodówki i apetytu.
grazia5 [2004-09-24 20:37:53]
Uwielbiam tą pastę zarówno z konserwowymi jak i kiszonymi ogórkami i nawet majonezem
gosienty [2004-06-27 23:54:29]
Jeśli już makrela to z cegulką i białym serem.Czy jajko nie psuje Ci smaku? Jeszcze wersja z cebulką i ogórkiem kiszonym jest jadalna.I wszystko bez!!!!!!!majonezu!!!!!!!
aba [2004-06-21 19:13:30]
Ja używam kiszone i dodaje jabłuszko, trochę musztardy,ser biały około 500 gr (pozdrobnić razem z makrelą) i 1 łyżkę oleju. Pasta - pychota.
Marta [2004-05-12 11:38:45]
Ja zamiast ogórków konserwowych używam kiszone. Pasta jest również bardzo dobra.
Danka [2004-04-27 10:13:35]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.