Przepisy Extra

Ryba w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych

Składniki:

50 dag ryby (np. filet z flądry)
1 jajko
sól ziołowa
pieprz
słodka papryka w proszku
ostra papryka w proszku
kurkuma
Chrupiąca panierka:
6 dag płatków kukurydzianych (2 szklanki)

Sposób wykonania:

Rybę opłukać, osuszyć (jeśli jest zamrożona, to odmrozić) i pokroić na kawałki. Jajko rozbić, dodać do niego szczyptę soli ziołowej, pieprzu, słodkiej i ostrej papryki w proszku oraz kurkumę. Razem dokładnie wymieszać widelcem. Do miski przesypać płatki kukurydziane i pokruszyć palcami.

Rybę maczać w jajku z przyprawami, a następnie w obtoczyć w płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.