Przepisy Extra

Surówka z ogórkiem szklarniowym

Składniki:

1 długi ogórek szklarniowy (40 dag)
1 czerwona papryka (20 dag)
kawałek pora (5 dag)
1 ząbek czosnku
1 1/2 łyżki oliwy z oliwek
kilka kropel soku z cytryny
sól
pieprz
ostra papryka w proszku
majeranek

Sposób wykonania:

Ogórka szklarniowego umyć, osuszyć i pokroić w paski w skórce. Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Por opłukać i pokroić w półplasterki. Czosnek obrać i zmiażdżyć.

Do miski przełożyć ogórka szklarniowego, czerwoną paprykę, por, czosnek i oliwę z oliwek. Dodać kilka kropel soku z cytryny, szczyptę soli, pieprzu, ostrej papryki w proszku i majeranku. Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 15 minut.

Podawać jako surówkę do drugiego dania bądź też jako sałatkę do kiełbaski z grilla.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dziękuję za komentarz i pozdrawiam :)
Dorota [2014-04-15 22:23:39]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.