smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na jesień (jesienne) (strona 12)

Pieczony karczek wieprzowy
W praktyce kulinarnej jest wiele sposobów przygotowywania pieczeni z różnych gatunków mięsa.
Domowy smalec
Słoninę wieprzową pokroić w małą kostkę. Przełożyć do garnka i smażyć na małym ogniu przez około 30 minut, od czasu do czasu mieszając, aż słonina się stopi.
Biszkopt z maślanym kremem i czekoladą
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać 3 łyżki cukru pudru i jeszcze chwilę ubijać.
Szybka serowa sałatka z porem i zielonym groszkiem
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w plasterki. Zielony groszek osączyć z zalewy.
Karczek faszerowany kabanosem
Karczek z mięsa wieprzowego jest często stosowany w kuchni. Robi się z niego steki, a po rozdrobnieniu kotlety mielone, można go dusić, a także gotować.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.