smaczny.pl przepisy kulinarne

Najpopularniejsze przepisy na nalewki

Nalewka miodowo-orzechowa
Nalewki z orzechów włoskich świetnie sprawdzają się jako środki pomocne w zwalczaniu dolegliwości żołądkowo-trawiennych.
Nalewka z aronii
Aronie i liście umyć. Następnie aronie z liśćmi zalać zimną wodą, dodać cukier i gotować 20-30 minut.
Nalewka z zielonych orzechów włoskich
Nalewki to popularne napoje alkoholowe powstające poprzez macerowanie, czyli moczenie przez dłuższy czas, najczęściej owoców, ziół, a niekiedy kwiatów i korzeni, w alkoholu.
Szybka nalewka z owoców i liści wiśni
Wodę przelać do garnka. Dodać cukier i cukier waniliowy. Wszystko razem wymieszać i zagotować.
Nalewka kapitańska
Cukierki kapitańskie odwinąć z papierków i przełożyć do czystego, suchego słoika.
Nalewka jagodowa
Maceracja to proces działania alkoholu na zanurzone w nim np. owoce. Ten proces wykorzystuje się przy produkcji między innymi nalewek.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.
-