smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na Walentynki (strona 4)

Truskawkowe cappuccino na biszkopcie
Przedstawiamy nowy pomysł na zupełnie inne ciasto z soczystymi owocami lata - czyli.
Budyniowiec na zimno z truskawkami
Jak wykonać ciasto z truskawkami bez pieczenia? Otóż można to zrobić w bardzo prosty i ciekawy sposób.
Galaretkowo-truskawkowy deser na Walentynki
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Dokładnie rozmieszać galaretkę i ostudzić (podzielić na trzy części).
Tort serowo-wiśniowy z galaretką
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę. Dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści.
Sernik gotowany przekładany herbatnikami
Ser zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym, margaryną, żółtkami i kilkoma kroplami aromatu pomarańczowego.
Lekki deser
Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1 i ½ szklanki gorącej wody. Dokładnie wymieszać i ostudzić.
Sałatka z łososia
Płaty wędzonego łososia pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonej wodzie i ostudzić.
Rozgrzewająca domowa herbata z imbirem
Imbir cienko obrać ze skórki, opłukać i pokroić w małą kostkę. Jedną łyżeczkę pokrojonego imbiru (około 4 g) włożyć do szklanki razem z jednym woreczkiem herbaty.
Tort cytrynowy na zimno
Dno dużej tortownicy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
Śmietanowiec
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i dalej ubijać.
Ciasto Artusia
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i ostudzić. ½ szklanki mleka odlać i rozpuścić w nim budynie śmietankowe.
Jogurtowy śmietankowiec z truskawkami
Aromatyczna masa śmietankowo-jogurtowa na masie z pokruszonych biszkoptów z dodatkiem masła i białego wina przykryta truskawkami zanurzonymi w galaretce.
Sernik na zimno z bitą śmietaną, truskawkami i płatkami migdałów
To ciasto na zimno wykonane w tortownicy, prezentuje się bardzo ładnie, a do tego wygląda jak torcik.
Tort galaretkowy ze śmietaną
To przepis cukierniczy na prosty do wykonania tort z ciasta biszkoptowego, przekładany masą śmietankową oraz galaretkami owocowymi.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.