Przepisy Extra

Dietetyczne placki tuńczykowe

Składniki:

Ciasto:
1 puszka tuńczyka (rozdrobnionego w wodzie)
2 łyżki otrębów pszennych
2 łyżki otrębów owsianych
1 łyżeczka koperku (suszonego, ale może być też świeży)
1 jajko
sól morska
pieprz ziołowy
Dodatkowo:
musztarda

Sposób wykonania:

Do miski przełożyć tuńczyka wraz z wodą, otręby pszenne, otręby owsiane i koperek. Jajko ubić mikserem i dodać do tuńczyka. Przyprawić solą morską i pieprzem ziołowym do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i odstawić na około 10 minut.

Teflonową patelnie rozgrzać, nakładać łyżką ciasto i lekko spłaszczyć (1 łyżka ciasta = 1 pacek). Smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Podawać na ciepło posmarowane musztardą.

Z podanych składników wyjdzie około 8 placków.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.