Przepisy Extra

Potrawka z indyka i kukurydzy

Składniki:

1 kg filetu z indyka
przyprawa Gyros
2 średnie cebule (ok. 25 dag)
1 puszka kukurydzy konserwowej
3 ząbki czosnku
koperek
przyprawa w płynie Maggi
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Filet z indyka opłukać i pokroić w kostkę. Dodać przyprawę Gyros, wymieszać i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Następnie przełożyć na rozgrzaną patelnię teflonową i smażyć przez około 30 minut. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i dodać do indyka. Razem wymieszać i dalej smażyć. Następnie dodać kukurydzę z puszki wraz z zalewą. Czosnek obrać, zmiażdżyć i dodać do indyka. Wszystko razem wymieszać i chwilę jeszcze podsmażyć. Dodać koperek. Przyprawić do smaku przyprawą w płynie Maggi, solą i pieprzem.

Potrawkę z indyka i kukurydzy podawać na gorąco z dużą ilością surówki np. z kapusty pekińskiej.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
EXTRA *
Zdjęcie potrawy Lazania
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.