Przepisy Extra

Prosty i soczysty filet z indyka

Składniki:

35 dag filetu z indyka
1 ½ łyżki oleju
kurkuma
sól
pieprz czarny

Sposób wykonania:

Filet z indyka opłukać, osuszyć i pokroić na około 3 płaskie części. Włożyć do naczynia żaroodpornego, polać olejem, obsypać szczyptą kurkumy, soli i czarnego pieprzu. Natrzeć przyprawami mięso, naczynie przykryć i odłożyć na około 15 minut.

Następnie naczynie z mięsem włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 40 minut w temperaturze 175 °C.

Przed wyłożeniem na talerze, upieczone mięso nasączyć w powstałym sosie (obrzucając kilka razy mięso w tym sosie).

Podane składniki wystarczą na około 2 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.