Przepisy Extra

Sałatka brokułowo-pieczarkowa

Składniki:

1 brokuł
50 dag pieczarek
2 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Brokuł opłukać i podzielić na różyczki. Wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować pod przykryciem na średnim ogniu 10 minut. Odcedzić, ostudzić i pokroić w kostkę. Pieczarki opłukać i pokroić w plasterki. Wrzucić do wrzącej wody i gotować pod przykryciem na średnim ogniu około 15 minut. Następnie odcedzić i ostudzić. Czosnek zmiażdżyć.

Do miski przełożyć brokuł, pieczarki i czosnek. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 30 minut.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Cieszę się, że sałatka smakowała. Pomysł ze słonecznikiem bardzo mi się podoba - dziękuję i pozdrawiam :)
Dorota [2014-04-17 23:23:10]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.