Przepisy Extra

Śledzie z cebulą w oleju i musztardzie

Składniki:

70 dag matiasów
30 dag cebuli
2 łyżki octu 10%
12 łyżek musztardy (np. sarepskiej)
12 łyżek oleju

Sposób wykonania:

Matiasy zalać zimną wodą i zostawić w niej na 60 minut. Następnie opłukać i pokroić w ukośne paski. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka. Polać octem i razem wymieszać (palcami).

Do miski wyłożyć połowę matiasów, posmarować połową musztardy, wyłożyć połowę cebuli i polać połową oleju. Następnie wyłożyć pozostałe matiasy, musztardę, cebulę i olej. Całość delikatnie docisnąć, aby olej zakrył cebulę. Miskę nakryć folią spożywczą lub aluminiową i włożyć do lodówki na 2 dni.

Śledzie podać na świąteczny stół.

Podane składniki wystarczą na około 6 porcji.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
4.2197530864 stars based on 81 reviews Sałatki
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2020. Wszystkie prawa zastrzeżone.