smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy niesklasyfikowane

Pieczony kalafior
Uwielbiam kalafiora!! :) A takiego pieczonego jadałam pierwszy raz właśnie i bardzo, ale to bardzo mi zasmakował, dlatego dzielę się przepisem z Wami :)
Galareta wieprzowa z nutką drobiu
Galareta z nóżek - mniam :) Wiem, że nie wszyscy tak powiedzą ;) ale może znaczna większość z nas tak :)
Jarmuż z sezamem
Jarmuż dokładnie opłukać, osuszyć, a następnie oderwać liście od twardych łodyżek i pokroić.
Jarmuż ze słonecznikiem
Zdrowy i chrupiący zielony dodatek obiadowy :) To coś dla mocnych zębów ;) Smacznego.
Młoda kapusta z boczkiem
Co można zrobić z młodej kapustki?? A np. przepyszny dodatek obiadowy z boczkiem i cebulką.
Mini szaszłyki z serem mozzarella
Przedstawiam Wam bardzo proste i błyskawiczne do zrobienia mini szaszłyki. Są one fajnym pomysłem na lekki obiad lub kolację.
Kapusta duszona z jabłkiem
To prosty przepis na przepyszną białą kapustkę z dodatkiem zrumienionej cebulki, soczystego jabłuszka i orzeźwiającego soku z cytryny.
Cukinia z cebulą do drugiego dania
Przedstawiam Wam lekki i pożywny dodatek obiadowy, który serwowany jest na ciepło :) Smacznego!
Pieczeń wołowa
Wołowe mięso opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć octem balsamicznym, olejem kokosowym i przyprawami: szczyptą ostrej papryki w proszku, rozmarynu, lubczyku, soli i czarnego pieprzu.
Miękki i aromatyczny pasztet
Udka kurczaka opłukać, sparzyć gorącą wodą i osuszyć. W rondlu roztopić połowę oleju koksowego i zrumienić udka kurczaka.
Sos czosnkowo-ziołowy na zimno
To prosty, łatwy i szybki do zrobienia przepis na sos czosnkowo-ziołowy. Można go kosztować już od razu, ale znacznie lepszy jest jak odpocznie trochę w lodówce.
Galareta wieprzowa
Galareta wieprzowa - tzw. zimne nóżki :) Któż jej nie zna? ;) Jet ona idealna na zakąski i przekąski, dlatego na przyjęciach zazwyczaj pojawia się obowiązkowo, bo zawsze znajdą się jej miłośnicy :)
Kapusta wigilijna
Ile domów, tyle przepisów na różne wigilijne dania... Ale do karpia, jako dodatek zawsze była i jest kapusta z grzybami, jednak i przepisy na ten dodatek różnią się od siebie pod względem użytych składników.
Wigilijne uszka z kokosową nutką
Suszone grzyby wypłukać kilka razy w zimnej wodzie, a następnie zalać wrzącą wodą i zostawić w niej na około 6 godzin.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.