smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy łatwe

Ananasowiec z bitą śmietanką na biszkopcie
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i aromat śmietankowy, wymieszać.
Ananasowo-serowa sałatka ze słonecznikiem
Ananasa osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Żółty ser pokroić w kostkę. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Arbuzada
Arbuzada - czyli przepyszna lemoniada z arbuza i orzeźwiającego soku z cytryny. Jest bardzo łatwa do zrobienia i błyskawiczna.
Arbuzowa sałatka
To przepis na wspaniałą sałatkę, w skład której wchodzą bardzo różne składniki: arbuz, mandarynki, galaretka, śmietana i cukier waniliowy.
Arbuzowo-truskawkowe ciasto na herbatnikach
Piękne, kuszące, kolorowe, warstwowe i bez pieczenia ciasto na lato :) Jest łatwe do przygotowania, aromatyczne, wszystkim bardzo smakuje i dlatego znika w błyskawicznym tempie ;)
Arbuzowo-truskawkowe smoothie
Arbuz i truskawki stanowią podstawowe składniki tego łatwego do przygotowania smoothie.
Aromatyczna babka z białek i dyni
Co można zrobić z białek, które zazwyczaj nam zostają, bo żółtka są użyte np. do kruchego ciasta.
Aromatyczny karczek z pieczarkami
Inny pomysł na karczek, nie kotlety, nie pieczeń, lecz rozbite płaty mięsa pod aromatyczną pierzyną z cebulki, pieczarek i jabłuszek.
Aromatyczny schab w sosie
Ze schabu to zazwyczaj smażymy kotlet schabowe, a może warto zrobić coś innego?? Np.
Aromatyczny udziec z indyka w cebulowym sosie
Łatwy i prosty sposób na miękkie i aromatyczne mięso drobiowe :) Jeśli właśnie kupiliście udziec z indyka i nie macie pomysłu co z nim zrobić, to ja podsuwam Wam sprawdzony przepis na dobre mięsko.
Babeczki z makiem
Mąkę pszenną przesypać do miski. Dodać do niej suchy mak, cukier i proszek do pieczenia.
Babka górnicza
Miękką margarynę, jajko i cukier utrzeć na gładką masę. Dodać kakao, mąkę pszenną, kwaśne mleko i sodę oczyszczoną.
Babka light z pomarańczowym akcentem
Fajny i słodki sposób na wykorzystanie białek z jajek, które często nam zostają..
Babka makowo-kokosowa
Białka ubić, następnie dodać cukier i nadal ubijać. Do ubitej piany dodać mak, wiórki kokosowe, roztopioną i ostudzoną margarynę, proszek do pieczenia i mąkę pszenną.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.