smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na lunch (strona 4)

Lekka sałatka z zieloną sałatą i czarnymi oliwkami
Zdrowa i pożywna sałatka wykonana z bardzo łatwo dostępnych produktów. Wszystkie jej składniki po odpowiednim przygotowaniu, oczyszczeniu i ewentualnie rozdrobnieniu należy wymieszać i praktycznie sałatka jest gotowa.
Smaczna sałatka z zieloną sałatą i kurczakiem dla diabetyków
Przygotowując potrawy dla osób chorych na cukrzycę, koniecznie należy stosować produkty spożywcze, które mają niski indeks glikemiczny (IG).
Czosnkowy camembert z grilla
Ten popularny ser często można spotkać w przepisach kulinarnych na potrawy z grilla.
Zielona sałata w towarzystwie sera Feta i papryki stożkowej
To niezwykle szybka i łatwa do wykonania sałatka warzywna z dodatkiem sera Feta, który nadaje jej charakteru oraz papryki, ogórków kiszonych, czosnku i przypraw.
Kalafiorowa sałatka do grilla
Dobrze jest, gdy do kiełbasek, czy innych dań mięsnych z grilla pojawi się coś innego.
Sałatka kalafiorowo-czosnkowa do grilla
Przedstawiamy Wam świetny dodatek do dań zwłaszcza mięsnych, również przygotowywanych w plenerze, szczególnie w sezonie grillowym.
Cukinia z pieczarkami z grilla
Grillowane warzywa to świetna przystawka do różnego rodzaju dań mięsnych przygotowywanych na grillu.
Oscypek z grilla
Ten góralski przysmak jakim jest oscypek, to doskonały ser również do przyrządzania na grillu - pycha!
Dietetyczny i bardzo szybki sos musztardowy
Wiele potraw przygotowanych w kuchni wymaga dodatkowego „doprawienia”. Trudno tutaj wymienić wszystkie, ale najczęściej dotyczy to dań mięsnych, wędlin, jajek w różnej postaci, zapiekanek czy pizzy.
Dietetyczna sałatka z zielonej sałaty i wędzonego kurczaka
Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać palcami na kawałki. Wędzone udko kurczaka oczyścić ze skóry, kości i pokroić w kostkę.
Dietetyczna sałatka z serkiem i tuńczykiem
Tuńczyka osączyć z zalewy. Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i osączyć z soku.
Potrawka indycza z ryżem na kolorowo
Mięso indycze znane jest od dawna ze swoich cennych dla zdrowia człowieka właściwości.
Pierogi z kapustą i grzybami
Do mąki pszennej dodać jajka, olej i wrzącą wodę. Razem wymieszać i zagnieść ciasto (powinno być luźniejsze niż ciasto na makaron).
Pulpeciki mięsno-brokułowe w zielonym sosie
Do miski przełożyć mielone mięso. Brokuł opłukać i 20 dag drobno pokroić. Do mielonego mięsa dodać brokuł, jajko, majeranek, słodką paprykę w proszku, sól i pieprz.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.