smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy ze śledziem (strona 3)

Śledzie z rodzynkami
Filety śledziowe zamoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem octu i odstawić na około 3 godziny.
Śledzie z czosnkiem
Matiasy przełożyć do wody z dodatkiem octu i moczyć przez około 3 godziny. Następnie wyjąć, opłukać, osączyć i pokroić w paski o szerokości 4 cm.
Sałatka z filetów śledziowych w pomidorowym sosie
Filety śledziowe przełożyć do miski razem z pomidorowym sosem i rozgnieść razem widelcem.
Wiosenna sałatka śledziowa z brokułem i słonecznikiem
Filety śledziowe włożyć do zimnej wody na około 30 minut. Następnie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Sałatka Salsa
Matiasy wymoczyć, opłukać, osączyć z wody i pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe i cebulę również pokroić w kostkę.
Zaskakująco dobre i kolorowe śledzie
Bardzo ciekawy przepis kulinarny na śledzie. Można nawet zaryzykować twierdzenie, że to bardzo wytworny przepis na śledzie matiasy - mniam :)
Sałatka śledziowa z żółtą papryką
Filety śledziowe opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Żółtą paprykę i cebulę pokroić w kostkę.
Kaszubska sałatka śledziowa
Matiasy opłukać z oleju, włożyć do miski i zalać zimną przegotowaną wodą. Moczyć przez około 90 minut, następnie ponownie opłukać zimną wodą i pokroić w paski.
Sałatka warstwowa ze śledziem i jabłkiem
Filety śledziowe zalać 1 szklanką zimnej wody. Dodać do nich 2 łyżki octu 10% i 2 łyżki soku z cytryny.
Pasta ze śledziem w oleju
Otworzyć puszkę ze śledziem i całą zawartość puszki przełożyć do talerza (śledź i olej).
Sałatka śledziowa z rzeżuchą
Filety śledziowe opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę.
Śledź w sosie czosnkowym
Śledzie opłukać, włożyć do naczynia, zalać wodą z octem i sokiem z cytryny. Odstawić pod przykryciem na 3 godziny.
Śledź w śmietanie
Śledzie opłukać pod wodą i pokroić w paski. Jabłko obrać ze skórki i razem z kiszonymi ogórkami zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Śledzie z papryką w sosie musztardowo-majonezowym
Filety śledziowe wyjąć z oleju, opłukać, zalać zimną wodą i zostawić w niej na około 30 minut.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.