smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na Andrzejki i Katarzynki

Ananasowo-serowa sałatka ze słonecznikiem
Ananasa osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Żółty ser pokroić w kostkę. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Aromatyczna babka z białek i dyni
Co można zrobić z białek, które zazwyczaj nam zostają, bo żółtka są użyte np. do kruchego ciasta.
Babka light z pomarańczowym akcentem
Fajny i słodki sposób na wykorzystanie białek z jajek, które często nam zostają..
Babka piaskowa z suszonymi morelami
Błyskawiczna, smaczna i słodka babka do kawki, herbatki, jak i na urodzinowe przyjęcie!
Bananowa pychotka
Fajny i ciekawy pomysł na wykorzystanie bananów, galaretki i słodkiej śmietanki :)
Bardzo szybkie ciasto z mrożonymi jagodami
Bardzo szybkie, proste i smaczne ciasto do codziennej kawki lub herbatki. Jest to ciasto do zrobienia w 15 minut.
Biszkopt z makiem i owocowo-śmietankową nutką
Smaczne i kolorowe ciasto na Święta, urodziny i inne domowe uroczystości. Spód pieczemy z samych białek, które zazwyczaj nam zostają.
Biszkopt z masą śmietankowo-jogurtową i galaretką
Biszkoptowe ciacho przekładane masami śmietankowo-jogurtowymi z dodatkiem kolorowych galaretek.
Biszkopt z zieloną masa jogurtową i galaretką
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści.
Błyskawiczne ciasto z galaretką
Jeśli przyjdzie nam tylko ochota na słodkie ciasto do kawy lub odebraliśmy telefon z informacją, że za godzinkę odwiedza nas rodzinka, wtedy nie idziemy do sklepu po "nie wiadomo co", lecz zabieramy się za bardzo proste i szybkie ciasto :)
Ciasto "Kocham Cię" idealne na Walentynki i nie tylko
Trzy przepyszne masy: budyniowa, toffi i śmietankowa przekładane warstwami krakersów.
Ciasto marchewkowo-dyniowe ze śmietanką, polewą i orzeszkami
Dynia + marchewka + słodka śmietanka + polewa czekoladowa + orzeszki = cudne połączenie :)
Cukiniowe ciasto pod kokosową bezą
Przedstawiam Wam kruche, aromatyczne ciasto ze słodką cukiniową masą z nutką pomarańczy, przykryte koksową bezą i polane polewą czekoladową - pycha!
Cygańska droga
Mak sparzyć, ostudzić i zmielić trzy razy. Margarynę Kasia utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po jednym żółtku.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.