Najlepsze przepisy na ciasta (strona 26)

Piernik Krzyśka
Margarynę rozpuścić i pozostawić do ostygnięcia. Jajka z cukrem ubić przy pomocy miksera.
Jabłka pod pierzynką
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Kakaowa szarlotka z budyniem
Do miski przesypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę i cukier trzcinowy. Dodać masło, smalec, jajka, kakao do ciast, proszek do pieczenia, rum i szczyptę soli.
Szybkie czarno-białe ciasto na zimno
Odlać 1/2 szklanki mleka, dodać do niego mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Pozostałe mleko przelać do garnka.
Jabłecznik na biszkopcie z masą serową
Mam jabłka to może upiekę jabłecznik, ale jaki przepis?? Szukam inspiracji... O o mam!
Babka makowo-kokosowa
Białka ubić, następnie dodać cukier i nadal ubijać. Do ubitej piany dodać mak, wiórki kokosowe, roztopioną i ostudzoną margarynę, proszek do pieczenia i mąkę pszenną.
Murzynek z pysznym kremem
Margarynę roztopić, a następnie dodać do niej cukier, cukier waniliowy, wodę i kakao.
Ciasto "Kocham Cię" idealne na Walentynki i nie tylko
Trzy przepyszne masy: budyniowa, toffi i śmietankowa przekładane warstwami krakersów.
Sernik śmietankowy na zimno
Dno dużej tortownicy wyłożyć biszkoptami. Ubić śmietanę, dodać do niej tężejącą cytrynową galaretkę rozpuszczoną w 3/4 szklanki wody.
Najszybszy torcik z jabłek
Sypkie produkty wymieszać razem, podzielić na 3 części. Jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Mazurek kajmakowy na waflach
Mazurek bez pieczenia, słodki, przepyszny i wyjątkowy :) Pięknie prezentuje się na świątecznym stole i jest po prostu wyjątkowy w smaku.
Pulchna szarlotka
Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Smażyć z cukrem około 15 minut. Ostudzić, dodać kisiel w proszku i dokładnie wymieszać.
Kulki
Zagotować margarynę, kakao, cukier i mleko. Dodać płatki. Następnie uformować kulki i schłodzić.
Ciasto z masą makowo-orzechową
Przygotować ciasto: Jajka utrzeć z cukrem na pulchną masę, stopniowo dodawać 8 łyżek przegotowanej wody, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cukier, kakao i na końcu olej.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.