smaczny.pl przepisy kulinarne

Najpopularniejsze przepisy z kapustą

Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Kapustę kiszoną wypłukać i ugotować. Odcedzić i pokroić. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.
Karczek pieczony w kiszonej kapuście
Karczek opłukać, osuszyć i pokroić w plastry. Przełożyć do miski, dodać olej, szczyptę słodkiej i ostrej papryki w proszku, gałki muszkatołowej, soli oraz ziarenka czarnego pieprzu, ziela angielskiego i jałowca.
Gołąbki zapiekane w piekarniku
Kapustę umyć i poszatkować. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody, dodać listek laurowy i gotować przez około 7 minut na średnim ogniu pod przykryciem, a następnie odcedzić i ostudzić.
Surówka z kiszonej kapusty i pora
Kapustę kiszoną odcisnąć z soku (można ją też pokroić). Por pokroić w półplasterki.
Pierogi z kapustą i grzybami
Do mąki pszennej dodać jajka, olej i wrzącą wodę. Razem wymieszać i zagnieść ciasto (powinno być luźniejsze niż ciasto na makaron).
Sałatka coleslaw
To prosta, szybka i przepyszna w smaku surówka z kapusty, marchewki, cebuli i przepysznego sosu :)
Czerwona kapusta w świątecznym wydaniu
Przedstawiam Wam fajny i sprawdzony przepis na przepyszną czerwoną kapustkę :) Trochę krojenia przy niej jest, ale naprawdę warto się na nią skusić.
Surówka z czerwonej kapusty, jabłuszka i pora
Prosta, chrupiąca i zdrowa surówka do zrobienia w zaledwie kilka minut. Urozmaici i doda smaku wszystkim daniom.
Gołąbki zapiekane w sosie pieczarkowym
Białą kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać i wyciąć z niej głąb. Do dużego garnka wlać wodę (tak trochę więcej niż pół garnka), a gdy się zagotuje, to posolić i włożyć kapustę.
Gołąbki z kapusty włoskiej z pieczarkami
Przepyszne gołąbki z dodatkiem pieczarek w kapuście włoskiej. Całość podawana jest polana pysznym, aksamitnym sosem pomidorowym - trochę pracy przy nich jest, ale warto, bo potem tylko odgrzewamy i obiad mamy z głowy na 2-3 dni :) Smacznego!
Kapusta kiszona z marchewką i kminkiem
Kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać, osuszyć i drobno poszatkować. Marchewkę obrać ze skórki, opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Kapusta wigilijna
Ile domów, tyle przepisów na różne wigilijne dania... Ale do karpia, jako dodatek zawsze była i jest kapusta z grzybami, jednak i przepisy na ten dodatek różnią się od siebie pod względem użytych składników.
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
To zwykła surówka z kapusty o pięknym purpurowym kolorze. Do tego jest tania i błyskawiczna do przygotowania.
Sałatka z młodej kapusty, ogórków i cebuli
Ten przepis kulinarny to sposób na wykonanie zapasu warzyw na okres zimowy. Warzywa po odpowiednim przygotowaniu, czyli oczyszczeniu i rozdrobnieniu należy wymieszać, umieścić w słoikach i pasteryzować.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.