smaczny.pl przepisy kulinarne

Najpopularniejsze przepisy z kapustą

Sałatka coleslaw
To prosta, szybka i przepyszna w smaku surówka z kapusty, marchewki, cebuli i przepysznego sosu :)
Surówka z kiszonej kapusty i pora
Kapustę kiszoną odcisnąć z soku (można ją też pokroić). Por pokroić w półplasterki.
Karczek pieczony w kiszonej kapuście
Karczek opłukać, osuszyć i pokroić w plastry. Przełożyć do miski, dodać olej, szczyptę słodkiej i ostrej papryki w proszku, gałki muszkatołowej, soli oraz ziarenka czarnego pieprzu, ziela angielskiego i jałowca.
Gołąbki z cukinią i mielonym mięsem
Białą kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać i wyciąć z niej głąb. Do dużego garnka wlać wodę (tak trochę więcej niż pół garnka), a gdy się zagotuje, to posolić i włożyć kapustę.
Surówka z czerwonej kapusty, jabłuszka i pora
Prosta, chrupiąca i zdrowa surówka do zrobienia w zaledwie kilka minut. Urozmaici i doda smaku wszystkim daniom.
Surówka z kapusty, marchewki i selera
To prosta, łatwa i bardzo dobra surówka z warzyw. W jednej misce znajdziemy kapustę, marchewkę, seler, natkę zielonej pietruszki, lubczyku oraz przyprawy.
Gołąbki zapiekane w sosie pieczarkowym
Białą kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać i wyciąć z niej głąb. Do dużego garnka wlać wodę (tak trochę więcej niż pół garnka), a gdy się zagotuje, to posolić i włożyć kapustę.
Gołąbki z kapusty włoskiej z pieczarkami
Przepyszne gołąbki z dodatkiem pieczarek w kapuście włoskiej. Całość podawana jest polana pysznym, aksamitnym sosem pomidorowym - trochę pracy przy nich jest, ale warto, bo potem tylko odgrzewamy i obiad mamy z głowy na 2-3 dni :) Smacznego!
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
To zwykła surówka z kapusty o pięknym purpurowym kolorze. Do tego jest tania i błyskawiczna do przygotowania.
Gołąbki zapiekane w piekarniku
Kapustę umyć i poszatkować. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody, dodać listek laurowy i gotować przez około 7 minut na średnim ogniu pod przykryciem, a następnie odcedzić i ostudzić.
Duszona kapusta włoska z pieczarkami
Kapustę włoską opłukać, osuszyć i poszatkować. Następnie ugotować do miękkości i odcedzić.
Kolorowa surówka z kapusty
Dostałam od mojej mamy dwie piękne i dorodne główki kapusty :) I nie mogłam się zdecydować, z której kapusty mam zrobić surówkę.
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Kapustę kiszoną wypłukać i ugotować. Odcedzić i pokroić. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.
Surówka z białej kapusty i czerwonej cebuli
Kapustę opłukać, osuszyć i poszatkować. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.