smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy szybkie (strona 6)

Ciasto malinowe
Margarynę utrzeć na puszystą masę. Jajka ubić, następnie dodać cukier, cukier waniliowy i dalej ubijać.
Koktajl malinowy z zieloną herbatą
Zieloną herbatę zalać 1/2 szklanki gorącej wody, przykryć talerzykiem i zostawić do ostudzenia pod przykryciem.
Koktajl gruszkowy z arbuzem
Koktajl to często przyrządzany w naszych domach napój chłodzący, najczęściej z owoców.
Koktajl jagodowo-bananowy
W okresie letnim często dokuczają nam upały... A my najczęściej pragnienie gasimy wodą lub różnymi napojami chłodzącymi.
Biały śmietanowy sos
Do rondelka przełożyć mąkę pszenną i masło. Wymieszać i razem zrumienić. Następnie wlać zimny bulion (może być z kostki rosołowej), dokładnie rozmieszać, aby nie powstały grudki.
Kluski kładzione
Do miski przesypać mąkę pszenną. Dodać jajka, mleko i wodę. Wymieszać dokładnie łyżką na gładką i gęstą masę.
Lekkie faworki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie rozłożyć. Pokroić radełkiem na 3 długie poziome paski, a następnie na około 15 pionowych pasków.
Sałatka z makaronem ravioli, szynką i zielonym ogórkiem
Często, jednym ze składników sałatek warzywnych są różne rodzaje makaronów. Makaron jest produktem spożywczym powstającym z mąki i wody.
Smaczna i tania zapiekanka makaronowa z parówkami
Makaron świderki wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować 3 minuty od momentu zagotowania się makaronu.
Zapiekanka z makaronu i jabłek
Makaron wrzucić do wrzącej osolonej wody, i gdy zacznie wrzeć, to gotować 2 minuty.
Szybkie pączki z lodówki
Szybki przepis na smakowite pączki. Tutaj nie trzeba czekać, aż rozczyn i ciasto podrośnie.
Makaroniki z pestkami dyni
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier, cukier cynamonowy i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści i powstanie gładka masa.
Makaroniki słonecznikowe
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści i powstanie biała gładka masa.
Surówka z ogórkiem szklarniowym
Ogórka szklarniowego umyć, osuszyć i pokroić w paski w skórce. Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.