smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na ciasta kruche (strona 2)

Sernik kakaowy z bezą
Do miękkiej margaryny dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier, kakao, żółtka i śmietanę.
Śliwkowiec ze śmietanką na gryczanym spodzie
Sezon na śliwki w pełni :) Warto więc skorzystać z tych soczystych owoców i upiec z nimi ciasto.
Pianka z kawałkami jabłek w kruchym cieście
Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę i cukier. Dodać masło, żółtka, śmietanę, smalec, olej i proszek do pieczenia.
Jabłecznik z malinami i delikatną pianką
Jesień bogata jest w pyszne i soczyste jabłuszka, z których można upiec np. przepyszny jabłecznik :)
Krucho-owocowa pychotka
Do miski wsypać mąkę pszenną, cukier, proszek do pieczenia, dodać margarynę i olej.
Tarta z pyszną budyniową masą i malinami
Malinowy sezon w pełni - pora więc na wypieki z malinami - mniam!Na pierwszy rzut proponuję bardzo prostą i błyskawiczną wręcz tartę.
Kruche z budyniem i gruszkami
Do miski wsypać mąkę pszenną i mąkę krupczatkę. Dodać masło, cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę kardamonu.
Warstwowe kruche ciasto z agrestem i czerwoną porzeczką
Do miski przesiać mąkę pszenną. Dodać masło, żółtka, sok z cytryny, cukier puder, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Kruchy, razowy przekładaniec z masą owocową i piankową
Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę razową, mąkę krupczatkę, cukier trzcinowy i proszek do pieczenia.
Kruche rabarbarowe ciasto z jagodową pianką
Do miski wsypać mąkę pełnoziarnistą, mąkę pszenną, mąkę krupczatkę, cukier trzcinowy i proszek do pieczenia.
Kruche kakaowe ciasto z rabarbarem, budyniem i truskawkami
Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Kruche ciasto z budyniowo-rabarbarową masą
Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Kruche ciasto z rabarbarem, kisielem i galaretką
Do miski wsypać mąkę wrocławską i mąkę krupczatkę. Dodać cukier, cukier waniliowy, margarynę, jogurt naturalny, żółtka i proszek do pieczenia.
Warstwowe i kolorowe ciasto z jagodami
Do miski wsypać mąkę gryczaną, mąkę pszenną, mąkę krupczatkę, cukier trzcinowy i proszek do pieczenia.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.