smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy kulinarne (strona 152)

Nalewka z aronii
Aronie i liście umyć. Następnie aronie z liśćmi zalać zimną wodą, dodać cukier i gotować 20-30 minut.
Wodzionka inaczej
Chleb pokroić w kostkę, przełożyć do talerza. Czosnek pokroić w drobną kostkę, pognieść widelcem, żeby puścił sok i posypać kostki chleba.
Fale Dunaju
Margarynę, jajka, cukier puder i cukier waniliowy utrzeć na puszystą pianę. Dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Miodownik
Margarynę, miód i cukier zagotować. Ostudzić. Do masy dodać jajka, mąkę i sodę oczyszczoną.
Placek "do góry nogami"
Do mąki dodać cukier, miękką margarynę, żółtka, śmietanę i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto i włożyć do natłuszczonej prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm.
Super kotlecik drobiowy
Pierś pokroić w kostkę (sześciany o długości krawędzi 1cm, tj o objętości 1cm^3).
Cappuccino
Ubić białka, dodać cukier i żółtka. Pod koniec ubijania dodać jedną szklankę wypełnioną dwoma budyniami czekoladowymi i uzupełnioną mąką tortową.
Bajaderka
Do mąki pszennej dodać miękką margarynę, cukier puder, jajka i proszek do pieczenia.
Biszkopt kakaowy z masą owocową
Jajka ubić z cukrem pudrem, następnie dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i aromat rumowy.
Kokosowy raj
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Rolada z jajkiem
Mięso rozbić na cienkie plastry, oprószyć Wegetą i pieprzem. Na płacie mięsa położyć plasterek żółtego sera i obrane ze skorupki jajko.
Sałatka z ananasem i selerem
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Ananasa, szynkę i jabłka pokroić w kostkę.
Sałatka z makaronem
Makaron ugotować, przelać zimną wodą, przestudzić. Szynkę, ser i czerwoną paprykę pokroić w kostkę.
"Gołąbki" inaczej
Kapustę drobno posiekać, przełożyć do dużego naczynia, dodać mielone mięso, kaszę mannę, surowy ryż, jajka i przyprawy.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.