smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy kulinarne (strona 152)

Pani Walewska
Do miski wsypać mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Dodać margarynę, żółtka i śmietanę.
Ciasto z kremem chałwowym
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto kokosowe z kremem żółtkowym
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijając dodać żółtka. Pod koniec ubijania dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Kruchy placek z migdałami
Składniki przeznaczone na ciasto posiekać nożem, a następnie połączyć. Wyłożyć na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formie.
Ciasto "Delicja"
Białka ubić, dodać cukier, a następnie żółtka i dalej ubijać. Pod koniec ubijania dodać mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać i wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm.
Kora orzechowa
Białka ubić, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Pod koniec dodać bakalie oprószone mąką i proszek do pieczenia.
Kolorowy biszkopt z masą
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Serniczek
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Makownik
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Sernik Izaura
Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy zagotować i gotować jeszcze 5 minut.
Sernik Puchatek
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Placek angielski
Masło starannie utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.
Domowe pieczonki
Dwa, trzy liście kapusty odłożyć, resztę poszatkować. Marchew, pietruszkę, ziemniaki i kiełbasę pokroić w plasterki, a cebulę i czerwone buraki w półplasterki.
Sałatka z jajek i pieczarek
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w słupki, wrzucić do gotującej się wody i gotować ok.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.