smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy kulinarne (strona 153)

Makownik
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Sernik Izaura
Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy zagotować i gotować jeszcze 5 minut.
Sernik Puchatek
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Placek angielski
Masło starannie utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.
Domowe pieczonki
Dwa, trzy liście kapusty odłożyć, resztę poszatkować. Marchew, pietruszkę, ziemniaki i kiełbasę pokroić w plasterki, a cebulę i czerwone buraki w półplasterki.
Sałatka z jajek i pieczarek
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w słupki, wrzucić do gotującej się wody i gotować ok.
Paprykarz do chleba
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce dużych oczkach.
Jajecznica z pieczarkami
Pieczarki umyć i pokroić w słupki. Wrzucić do wrzącej wody i gotować 10-15 minut.
Ciasto z owocami i krokantem
Upiec biszkopt w prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm. Piec około 30 minut w temperaturze 170 st.
Placek Niebo
Do mąki dodać miękką margarynę, cukier puder, żółtka i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części.
Maślane Rafaello
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Krówka
Składniki przeznaczone na ciasto połączyć, a następnie wyrobić ciasto i podzielić je na dwie części.
Adwokatka
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka, jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, ocet i wymieszać.
Przekładaniec biszkoptowy
Upiec osobno dwa biszkopty w prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm, ostudzić i nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z cytryny.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.