smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy kulinarne (strona 153)

Sernik kremowy
Składniki przeznaczone na ciasto połączyć, a następnie wyrobić ciasto. Ciastem wyłożyć dno i boki natłuszczonej dużej tortownicy (średnica 25-26 cm).
Pachnący piernik
Przygotować ciasto: masło utrzeć, dodając stopniowo cukier i jajka. Następnie dodać mąkę, sodę oczyszczoną, miód i zagnieść dość luźne ciasto.
Letnia szarlotka
Mąkę zagnieść z margaryną, żółtkami, jajkiem, cukrem pudrem, śmietaną i proszkiem do pieczenia.
Lambada
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Kruche ciasto z posypką
Mąkę, margarynę, żółtka, cukier i proszek do pieczenia przełożyć do miski i zagnieść ciasto.
Jabłecznik na biszkopcie
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Cynamonowiec
Białka ubić, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Następnie dodać mąkę, cukier waniliowy, olej, proszek do pieczenia, cynamon, sodę oczyszczoną, jabłka pokrojone w kostkę, bakalie i wymieszać.
Ciasto z orzechami
Jest wiele przepisów cukierniczych na ciasto, do przygotowania którego potrzebne są popularne orzechy włoskie.
Ciasto z kulkami
Wszystkie składniki ciasta, oprócz kakao posiekać nożem i wyrobić. Ciasto podzielić na dwie części.
Brzoskwiniowa fantazja
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
Sernik na zimno
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Pulchna szarlotka
Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Smażyć z cukrem około 15 minut. Ostudzić, dodać kisiel w proszku i dokładnie wymieszać.
Lekki tort serowo-owocowy
Jajka ubić z cukrem, wymieszać z octem, mąką i aromatem. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem średniej tortownicy (o średnicy 24 cm).
Galaretkowe mleczko
Każdą galaretkę rozpuścić w osobnym naczyniu w 1 szklance gorącej wody. Mleko zagotować z cukrem pudrem, rozpuścić w nim żelatynę, ostudzić.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.