smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy kulinarne (strona 155)

Babka wielkanocna
Babki, baby to jeden z najbardziej tradycyjnych i rozpoznawalnych symboli Świąt Wielkanocnych w Polsce.
Ciasto z Kaszą Manną
Przyrządzić 1 masę: mleko, margarynę i cukier zagotować. Po zagotowaniu wsypać kaszę mannę.
Ciasto z Kremem Kokosowym
Ubić białka, dodać cukier, następnie żółtka, ubić. Dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Tort Ananasowy
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać, dodać żółtka, ubijać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Ciasto z Marchewką
Olej utrzeć z cukrem, dodać mąkę, jajka, sól, sodę oczyszczoną, cynamon i proszek do pieczenia, cały czas ucierając.
Złota Rosa
Twaróg, olej, mleko, budyń, sok z cytryny i 3/4 szklanki cukru zmiksować. Z mąki, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru i cukru waniliowego zagnieść ciasto.
Sałatka z tuńczyka
Jajka ugotować na twardo. Odzielić białka od żółtek. Białka i cebulę pokroić w kostkę.
Najszybszy torcik z jabłek
Sypkie produkty wymieszać razem, podzielić na 3 części. Jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Kulki
Zagotować margarynę, kakao, cukier i mleko. Dodać płatki. Następnie uformować kulki i schłodzić.
Ambasador
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
Japoniec
Z podanych składników zagnieść ciasto i rozłożyć je na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm.
Cukinia konserwowa
Ten przepis to doskonały sposób na wydłużenie dostępności w kuchni tego smacznego i zdrowego warzywa nawet na cały rok.
Ciastka z kleiku
Jajka, cukier i margarynę zagnieść. Następnie wsypać kleik w proszku. Wymieszać, i z powstałej masy uformować ciasteczka.
Pishinger
Rozmiksować masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać kakao rozrobione z gorącą wodą.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.