smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na zupy (strona 7)

Błyskawiczna zupa krem z zielonego groszku
Do gorącego bulionu dodać mrożony zielony groszek i pokrojony lubczyk. Gdy się zagotuje, gotować pod przykryciem przez około 8 minut na średnim ogniu.
Zupa dyniowa
Dynię, ziemniaki i imbir obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Por opłukać i pokroić w plasterki.
Rozgrzewająca zupa krem z serkami topionymi
Do dużego garnka wlać wodę, dodać liście laurowe i wędzony boczek. Zagotować i gotować na średnim ogniu pod przykryciem przez około 30 minut.
Zupa pomidorowa z uszkami z mięsem
Łopatkę wieprzową i udko z kurczaka opłukać i włożyć do dużego garnka. Zalać zimną wodą (około 4 litry), dodać liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego i ziarenka pieprzu.
Ziemniaczana zupa z dynią i wędzonym boczkiem
Ziemniaki, dynię, marchewkę i seler obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Imbir obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Zupa krem z czerwonych buraków
Czerwone buraki, marchew, pietruszkę i seler obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę.
Zupa pomidorowa krem z czosnkowymi pulpecikami
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej, dodać do niego cebulę i zeszklić.
Zupa ziemniaczana z brukselką
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć na rozgrzany olej i zeszklić.
Pyszna grochówka
Żeberka wędzone wypłukać i włożyć do dużego garnka. Wlać około 4 litry wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie i razem zagotować.
Rozgrzewająca zupa jarzynowa z dynią i imbirem
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Masło klarowane roztopić, przełożyć do niego cebulę i zeszklić.
Jesienna zupa grzybowa krem
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Smalec roztopić, przełożyć do niego cebulę i zeszklić.
Zupa marchewkowa krem
Jak zrobić dobrą i zdrową zupę dla wszystkich? To proste. Wystarczy przygotować robiącą ostatnio furorę zupę krem wg.
Delikatna zupa ziemniaczana z grzybami
Grzyby leśne obrać, opłukać i pokroić. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Smalec roztopić, przełożyć do niego cebulę i zeszklić.
Kapuśniak z młodej kapusty
Młodą kapustę opłukać i poszatkować. Posolić, wymieszać i odstawić na 30 minut, następnie odcisnąć.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.