Kulinaria (strona 7) - Artykuły kulinarne

Zioła i przyprawy, które pomagają w trawieniu
Zbawienne działanie dla naszego układu pokarmowego mają zioła, które posiadają specyficzne właściwości lecznicze.
Zbieranie i suszenie grzybów
Jesień urzeka swymi kolorami i jest wymarzoną porą dla grzybiarzy. Pyszne grzybki mają to do siebie, że nie trzeba ich od razu zjadać.
Kompoty znowu w modzie
W polskiej kuchni najbardziej znanym przetworem owocowym są właśnie kompoty. Kiedyś bardzo popularne, ostatnio trochę zapomniane, ale teraz znowu się przypominają.
Co nieco o pasteryzacji przetworów
Latem mamy dostęp do dużej ilości zdrowych i smacznych owoców oraz warzyw. Dzięki pasteryzacji ich smak można zachować na nieco dłużej.
Rodzaje ciast i temperatura ich pieczenia
Jak upiec udany biszkopt, ciasto drożdżowe, kruche, francuskie? Sprawdź nasze rady!
Wszystko o przygotowaniu maku
Artykuł traktuje o tym jak przygotować mak do wypieków, aby zapewnić im niepowtarzalny smak.
Skórka z pomarańczy
Czy skórkę pomarańczy można z czystym sumieniem wyrzucić. Okazuje się, że po odpowiednich zabiegach może ona być bardzo przydatnym składnikiem naszych wypieków.
Co o jajkach wiedzieć warto?
W tym artykule znajdziesz wszystko o gotowaniu jajek i przygotowywaniu z nich różnorakich potraw.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2020. Wszystkie prawa zastrzeżone.