smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na przetwory (strona 4)

Małosolne ogórki
Domowe ogórki małosolne są łatwe i dosyć szybkie w przygotowaniu. Razem z przyprawami układamy je w kamiennym naczyniu, zalewamy soloną wodą i cierpliwie czekamy.
Ogórki kiszone w słoiku
Kiszenie w słoiku to jedna z najprostszych i najłatwiejszych sposobów na pyszne ogóreczki :) Nie ma tutaj nic trudnego i co ważne ogóreczki zawsze się udają! Zachęcam do wypróbowania tego przepisu i życzę smacznych ogóreczków :)
Ketchup z cukinii
Sezon cukiniowy w pełni można więc szaleć do woli z przetworami :) :) :) Ja tym razem skusiłam się na przepyszny ketchup!
Koperkowe ogórki
Kolejny, fajny i błyskawiczny sposób na ogórki, a dokładnie na sałatkę z aromatycznym koperkiem :)
Ogórki w musztardzie francuskiej
To błyskawiczny i sprawdzony wiele razy przepis na super ogórki :) Ogórki z tego przepisu są bardzo dobre, chrupiące i aromatyczne.
Ogórki w miodzie
Jeśli macie jeszcze ogórki, a nie wiecie co można z nich zrobić, to ja podsyłam Wam super przepis na apetyczne zielone plasterki w słodkiej marynacie, czyi ogórki w miodzie :)
Truskawki w syropie
Truskawki konserwowane w cukrze to niezwykle łatwy, tani i szybki sposób na zatrzymanie lata.
Owocowy syrop na przeziębienie
Ten syrop to owocowe i słodkie połączenie owoców czarnego bzu, aronii, goździków, cytryny i cukru.
Sok z czarnego bzu i mięty
To kolejny, sprawdzony przepis na zdrowy sok z czarnego bzu :) Tym razem wzbogacony o smak i aromat orzeźwiającej mięty z własnego ogródka - mniam!
Sok z czarnego bzu z lawendą
Lawenda jest piękna, urzeka swoim wyglądem i zapachem, a jej kwiaty zawierają dużo cennych właściwości.
Jabłkowa kapustka
To przepyszna sałatka z białej kapusty! Tak, tak to wcale nie jest pomyłka ;) Do wykonania tej sałatki potrzebna jest zwykła główka białej kapusty.
Malinowy syrop z nutką mięty
Nasze babcie kiedyś przygotowywały się na zimę przez całe lato, robiąc m.in. przepyszny syrop z malin :)
Szybki sposób na jabłka do słoika
Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Sok z owoców czarnego bzu z cynamonową nutką
Owoce czarnego bzu obrać z baldachimów, opłukać i osuszyć (najlepiej na sitku). Do garnka wlać wodę, dodać cukier, laski cynamonu i razem zagotować.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.